| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
piotr
|
Wysłany: Wto 04-11-2008, 22:18 Temat postu: PISMA A BIK |
|
|
| WITAM--MAM PYTANIE DO OSÓB JUŻ W TYM KIERUNKU DOŚWIADCZONYCH LUB MOGĄCYCH PORADZIĆ---JEZELI WYŚLĘ DO BANKÓW PROŚY O WSTRZYMANIE RAT KREDYTÓW NA TRZY MIESIĄCE ZE WZGLĘDÓW BARDZO POWAŻNYCH TO CZY PMOGĘ LICZYĆ NA APROBATĘ CZY PONIOSĘ JAKIEŚ KONSEKWENCJĘ--TYPU INFORMACJA DO BIKU LUB INNE ---POZDRAWIAM I DZIĘKUJĘ SERDECZNIE ZA POMOC |
|
| Powrót do góry |
|
 |
StiVeQ
|
Wysłany: Sro 05-11-2008, 7:34 Temat postu: |
|
|
to że Pan wyśle takie pismo to nieoznacza że Panu to uwzgędnią. Proponuje iśc i umówić się z kierownikami danych banków i na spotkaniu poprosić o zawieszenie i przedstawić całą sytuacje.
Pozdrawiam _________________ Szukasz kredytu na dom\ mieszkanie ?
www.kredyt.finansowy24.net - Jedyne niezależne doradztwo kredytów hipotecznych. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ygor

|
Wysłany: Sob 31-01-2009, 13:13 Temat postu: |
|
|
| My mieliśmy taką sytuację, po rozmowie z przedstawicielem banku i przedłożeniu odpowiednich dokumentów (choroba żony) dostaliśmy odroczenie na 3 miesiące. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
krzysztoffiolkowski
|
Wysłany: Pią 15-01-2010, 23:14 Temat postu: znalazłem pomoc |
|
|
Ja też byłem w podobnej sytuacji, ale ze mną nikt nie chciał rozmawiać. Po prostu poinformowali mnie, że jak nie będę płacił terminowo to wypowiedzą mi umowę i że gdyby banki brały pod uwagę wszystkie takie prosby to nigdy by nie odzyskiwały powierzonych pieniędzy klientom.
We Wrocławiu znalazłem firmę która zajmuje się prowadzeniem takich rozmów - negocjacji profesjonalnie i o dziwo byli skuteczni. Rozmawiali zamiast mnie również z windykacją. Raz: otrzymałem 6 miesięczną dyspensę od płacenia. Dwa: zmodernizowali mi rate na niższą. Trzy: odsetki które naliczył mi bank w części zostały umorzone. Fakt usługa nie była za darmo ale się opłacało.
piszcie krzysztoffiolkowski@onet.pl po więcej szczegółów
serdecznie pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
januszb
|
Wysłany: Sro 10-03-2010, 16:08 Temat postu: |
|
|
Znam osobę, która właśnie w ten sposób nakłoniła banki na późniejszy termin spłat rat. Warto spróbować... _________________ ____
http://tnij.org/dobrapozyczka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kosula
|
Wysłany: Czw 18-03-2010, 12:51 Temat postu: |
|
|
wyslanie pisma kosztuje pare zlotych a efekty moga byc udane.. trzeba sprobowac napisac dobrze umotywowana prosbe i moze sie udac. _________________ http://www.ekonta.net.pl - tanie konta internetowe i kredyty |
|
| Powrót do góry |
|
 |
burykot
|
Wysłany: Czw 19-08-2010, 10:53 Temat postu: |
|
|
| Z tego co słyszałam od paru osób, które w ten sposób próbowały przesunąc termin płatności rat, udaje się niezwykle rzadko, ale to pwenie zalezy od banku i jego oddziałów. W kazdym razie próbowac nie zaszkodzi. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|