Kredyty BankoweForum Kredyty BankoweAktualne oferty banków
Kredyty mieszkaniowe

PISMA A BIK

FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Rejestracja  Profil  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  Zaloguj  RSS (Inne dostępne kanały RSS dla tego Forum)

PISMA A BIK

Subskrybuj ten Temat | Dodaj do Google

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kredyty Strona Główna -> Dyskusje ogólne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
piotr

PostWysłany: Wto 04-11-2008, 22:18    Temat postu: PISMA A BIK Odpowiedz z cytatem

WITAM--MAM PYTANIE DO OSÓB JUŻ W TYM KIERUNKU DOŚWIADCZONYCH LUB MOGĄCYCH PORADZIĆ---JEZELI WYŚLĘ DO BANKÓW PROŚY O WSTRZYMANIE RAT KREDYTÓW NA TRZY MIESIĄCE ZE WZGLĘDÓW BARDZO POWAŻNYCH TO CZY PMOGĘ LICZYĆ NA APROBATĘ CZY PONIOSĘ JAKIEŚ KONSEKWENCJĘ--TYPU INFORMACJA DO BIKU LUB INNE ---POZDRAWIAM I DZIĘKUJĘ SERDECZNIE ZA POMOC
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
StiVeQ

PostWysłany: Sro 05-11-2008, 7:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to że Pan wyśle takie pismo to nieoznacza że Panu to uwzgędnią. Proponuje iśc i umówić się z kierownikami danych banków i na spotkaniu poprosić o zawieszenie i przedstawić całą sytuacje.

Pozdrawiam
ygor

PostWysłany: Sob 31-01-2009, 13:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My mieliśmy taką sytuację, po rozmowie z przedstawicielem banku i przedłożeniu odpowiednich dokumentów (choroba żony) dostaliśmy odroczenie na 3 miesiące.
Powrót do góry
krzysztoffiolkowski

PostWysłany: Pią 15-01-2010, 23:14    Temat postu: znalazłem pomoc Odpowiedz z cytatem

Ja też byłem w podobnej sytuacji, ale ze mną nikt nie chciał rozmawiać. Po prostu poinformowali mnie, że jak nie będę płacił terminowo to wypowiedzą mi umowę i że gdyby banki brały pod uwagę wszystkie takie prosby to nigdy by nie odzyskiwały powierzonych pieniędzy klientom.
We Wrocławiu znalazłem firmę która zajmuje się prowadzeniem takich rozmów - negocjacji profesjonalnie i o dziwo byli skuteczni. Rozmawiali zamiast mnie również z windykacją. Raz: otrzymałem 6 miesięczną dyspensę od płacenia. Dwa: zmodernizowali mi rate na niższą. Trzy: odsetki które naliczył mi bank w części zostały umorzone. Fakt usługa nie była za darmo ale się opłacało.

piszcie krzysztoffiolkowski@onet.pl po więcej szczegółów

serdecznie pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
januszb

PostWysłany: Sro 10-03-2010, 16:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Znam osobę, która właśnie w ten sposób nakłoniła banki na późniejszy termin spłat rat. Warto spróbować...
Kosula

PostWysłany: Czw 18-03-2010, 12:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wyslanie pisma kosztuje pare zlotych a efekty moga byc udane.. trzeba sprobowac napisac dobrze umotywowana prosbe i moze sie udac.
burykot

PostWysłany: Czw 19-08-2010, 10:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z tego co słyszałam od paru osób, które w ten sposób próbowały przesunąc termin płatności rat, udaje się niezwykle rzadko, ale to pwenie zalezy od banku i jego oddziałów. W kazdym razie próbowac nie zaszkodzi.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kredyty Strona Główna -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: