| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
TKowalski
|
Wysłany: Czw 21-05-2009, 12:19 Temat postu: Kredyt na rozpoczęcie biznesu - propozycje |
|
|
Witam
Zamierzam otworzyć duży salon firmowy. Na rozpoczęcie takiej działalności potrzebuję łącznie ok 300.000 zł. Większość tej kwoty zamierzam wziąć na kredyt. Jako zabezpieczenie mam hipotekę o wartości trochę mniejszej, niż spodziewana kwota kredytu.
Stąd też moje pytania:
- jaki bank (czy w ogóle) daje możliwość skredytowania takiej sumy z takim zabezpieczeniem?
- czy są inne możliwości kredytowania przy takiej kwocie?
Wszelka pomoc będzie doceniona, również i przedstawicieli...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
pronew13
|
Wysłany: Pon 25-05-2009, 11:01 Temat postu: |
|
|
W chwilowym - powiedzmy kryzysie będzie ciężko, choć może i plusem będzie hipoteka ( pamiętaj, że ceny ziemi i m2 spadły)- więc Twoja nieruchomość moze się okazać mniej warta niż myślisz.
Możesz spróbować dotacji - do końca maja trwają jeszcze nabory na biznes na wsi - choć przypuszczam że salon firmowy to raczej w mieście. D
Dzwoń po bankach i pytaj. _________________ Ufaj i sprawdzaj - porównania bankowe.Bo banki są dla ludzi! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mariusz.bierdzio
|
Wysłany: Pon 25-05-2009, 14:38 Temat postu: |
|
|
A teraz Pan pracuje?
Jeżeli tak, to może pożyczka hipoteczna, jednak zazwyczaj pożyczka jest do 50-70 % watości nieruchomości.
Mozna sporbować jeszcze w DomBanku ale tanio nie będzie.
Powodzenia. _________________ Mariusz Bierdzio
MultiBank
mariusz.bierdzio@multibank.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
TKowalski
|
Wysłany: Pon 25-05-2009, 21:31 Temat postu: |
|
|
Tak, pracuję.
Wartość hipoteki wziąłem w miare aktualną. Myśle, że parę miesięcy wcześniej była by warta jakieś 20-30% wiecej..
Multibank oferuje z tego co wyczytałem ok 90% wartości hipoteki. Muszę pójść i powalczyć.
O dotacje też się postaram. Maksymalna co prawda wynosi 40 tys, starczy na wyposażenie informatyczne i sprzedażowe. Reszta i tak pójdzie na towar.
Swoją drogą będe chciał poczekać jeszcze jakiś czas. Zobaczę jakie oferty przygotują banki przy obecnych warunkach. No i jeszcze niecierpliwie czekam na tzw "gwarancje rządowe" może to być jakieś wyjście.
Dziękuje i pozdrawiam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mariusz32
|
Wysłany: Sro 08-07-2009, 21:17 Temat postu: Re: Kredyt na rozpoczęcie biznesu - propozycje |
|
|
| TKowalski napisał: | Witam
Zamierzam otworzyć duży salon firmowy. Na rozpoczęcie takiej działalności potrzebuję łącznie ok 300.000 zł. Większość tej kwoty zamierzam wziąć na kredyt. Jako zabezpieczenie mam hipotekę o wartości trochę mniejszej, niż spodziewana kwota kredytu.
Stąd też moje pytania:
- jaki bank (czy w ogóle) daje możliwość skredytowania takiej sumy z takim zabezpieczeniem?
- czy są inne możliwości kredytowania przy takiej kwocie?
Wszelka pomoc będzie doceniona, również i przedstawicieli...  |
W chwili obecnej mi odmówili, a chciałem z kolegą warszta otworzyć w miescinie pod wawą przy jednej z głównych tras wjazdowych ok. 1 km od przyszłego zjazdu z obwodnicy...  _________________ OFE
ZUSemerytura |
|
| Powrót do góry |
|
 |
daniel
|
Wysłany: Sro 08-07-2009, 21:32 Temat postu: |
|
|
| A może rozwiązaniem będzie typowy kredyt firmowy? Napisz jak będziesz chciał poznać ofertę danielp24@gazeta.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
januszb
|
Wysłany: Czw 11-03-2010, 15:22 Temat postu: |
|
|
Do autora wątku:
I jak udało się znaleźć coś ciekawego i na atrakcyjnych warunkach?
Chętnie bym poznał Twoje doświadczenia w tym zakresie... _________________ ____
http://tnij.org/dobrapozyczka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|